Alexandru Rafila și declarațiile sale contradictorii în legătură cu variola maimuței

Autor: Oana-Medeea Groza

Marți, 9 august, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, a fost expusă posibila amploare pe care o va avea variola maimuței în România și care vor fi măsurile adoptate pentru prevenirea și tratarea bolii în sine.

„A fost întrebat Alexandru Rafila dacă începe vaccinarea, dacă e panică cu variola maimuței. El a zis că nu, doar că nu e chiar așa. Documentul de la Comisia Europeană, făcut cu Agenția Europeană a Medicamentului, ne spune despre vaccinul pentru variola maimuței. Scrie clar că nu sunt studiate efectele adverse ale acestor vaccinuri. Avem un vaccin experimental, Imvanex, și până când vor fi suficiente doze vom importa la nivelul UE Jynneos”, anunță Iosefina Pascal.

„Ei spun în document că nu se recomandă vaccinarea așa, la nebunie, și că grupurile de risc trebuie vaccinate, dar că e mai complicat în cazul persoanelor cu comorbidități. Tot în acest document se spune ce măsuri va lua fiecare țară. În România, Rafila spune că nu se pune problema vaccinării. În document, în dreptul țării noastre scrie că vor fi vaccinați contacții cazurilor de variola maimuței”, subliniază jurnalista Iosefina Pascal, demonstrând neconcordanța dintre cele două informații.

Toate aceste argumente duc la o singură concluzie: „Rafila a mințit. Prima minciună: Nu există vaccin. De fapt există cel puțin două. A doua minciună: că nu vor vaccina. Păi Comisia Europeană a spus că vor fi vaccinați contacții tuturor celor care au variola maimuței. A treia minciună: că avem 5000 de doze, dar care sunt din vaccinurile vechi împotriva variolei. Dacă vin de la UE, vor veni din astea noi”, conform Iosefinei.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu