România pe locul 2 mondial ca rată de mortalitate

Autor: Oana-Medeea Groza

Raportul CIA spune că România este pe locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește rata mortalității, după cum prezintă Iosefina în emisiunea sa, „Scamatoriile Iosefinei”. „Avem asociații pentru pacienți care dorm în papuci, iar cei care nu dorm în papuci și fac scandal nu sunt băgați în seamă. De vină este statul român”, declară prezentatoarea.

„Guvernul României spune că este o scădere demografică fără precedent care stârnește șoc și îngrijorare. În 2020 au murit cu 33.000 mai multe persoane decât în 2019, excluzând oamenii care au murit de covid. În 2021 au murit 38.000 de persoane în plus față de 2019. Această creștere se datorează modului în care a fost guvernată țara”, subliniază Iosefina.

„În pandemie, foarte mulți oameni nu au mai avut acces în spital și nu s-au mai putut trata. Alți oameni au murit de foame. Unii și-au pus capăt zilelor din cauza faptului că riscau să ajungă pe drumuri sau, la extrema cealaltă, sunt oameni care au omorât membri a familiei din cauză că aveau astfel de probleme financiare. Ne confruntăm cu criza medicamentelor în România”, demonstrează tânăra jurnalistă.

Cine să ne dea o mână de ajutor?

„Ce soluții are Guvernul? Adică ei știu că e rău, dar ce face Guvernul în acest timp? Contabilizează doar morții?”, este întrebarea justă pe care Iosefina o adresează, retoric.

„Tinerii pleacă pe capete pentru că aceasta este tendința, nu neapărat pentru că li se oferă un trai mai bun în afară. Și atunci cine să mai facă copii? De ce și-ar dori oamenii să aducă un copil pe lume dacă nu au siguranța zilei de mâine, nu au siguranța unui trai decent și a unui acoperiș deasupra capului?”, este problema reală pe care o aduce la lumină Iosefina.

„Scăderea natalității este o criză globală, mai mare la noi din cauza problemelor economice. A scăzut foarte mult și media de vârstă în Uniunea Europeană. La decese pe timp de pace suntem fruntași, ceea ce e trist”, concluzionează jurnalista Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu