Statul român este pe cale să piardă procesul cu Euroins! Pagubă de 500 de milioane de euro

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a anunțat în ediția de miercuri a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM că România este pe cale să piardă aproximativ 500 de milioane de euro în procesul cu Euroins.

Iosefina Pascal a atras atenția asupra faptului că România este pe cale să piardă procesul cu Euroins, pentru că a încălcat o serie de proceduri care trebuiau respectate în momentul în care s-a hotărât retragerea licenței de funcționare a acestei firme de asigurări. Cei de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) le-au negat auditul și au decis peste noapte retragerea licenței Euroins.

Este adevărat că Euroins este în vizorul autorităților, având multiple procese penale, dar și în vizorul cetățenilor care au probleme mari cu asigurările. Și cei de la ASF ar fi trebuit să le monitorizeze activitatea. În schimb, nu s-a întâmplat asta. Cei de la Euroins amenință că, dacă nu-și vor primi licența înapoi, îi vor acționa în judecată pe cei din statul român. Cine va plăti daunele dacă se pierde procesul? Exact, contribuabilii.

Guvernul ar fi trebuit să înființeze o companie de stat care să preia polițele Euroins pe care aceștia nu le mai onorau, iar prețurile ar fi trebuit plafonate la prețurile din 2020-2021. Dar, din nou, bineînțeles că nu s-a întâmplat acest lucru. Oricum oamenii statului și cei de la ASF sunt preocupați de alte probleme mult mai presante, cum ar fi cum să mai facă să-și mai aducă o parte din familie în funcții sus puse.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu