România rămâne definitiv fără capacitățile de producție energetică pe cărbune!

Autor: Oana-Medeea Groza

Informația momentului, adusă în atenția publicului de către jurnalista Iosefina Pascal, dezvăluie că Guvernul a fost constrâns de către Comisia Europeană, sub șantajul banilor luați prin PNRR, să abroge prevederea legislativă prin care capacitățile pe cărbune puteau fi redeschise în caz de criză energetică.

Același lucru era promovat și de către Virgil Popescu, acesta anunțând că până în 2032 trebuie închise definitiv centralele pe bază de cărbune și minele și tot. Dacă inițial se plănuise trecerea capacităților pe bază de cărbune în conservare, cu posibilitatea de a fi redeschise la nevoie, iată că acum Comisia Europeană le pune guvernanților sula în coastă și îi șantajează într-un mod mârșav.

„Până la 1 octombrie 2023 trebuie închise exploatările miniere aferente și trebuie începută decarbonizarea sectorului energetic. În caz contrar, jalonul 114 din cadrul cererii de plată fiind considerat neîndeplinit cu consecința de a nu acorda României plata de 700 de milioane de euro” se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern de la ultima ședință de Guvern.

Iosefina Pascal a atras atenția asupra faptului că am avea mult mai mult de pierdut pe termen lung dacă acceptăm să închidem aceste centrale pe cărbune, suma de 700 de milioane de euro devenind un mizilic pe lângă pagubele pe care le va suferi statul român, vulnerabil în cazul unei crize energetice.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu