Austria joacă la două capete: face un joc care avantajează atât NATO, cât și Rusia!

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat asupra subiectului referitor la intrarea României în Schengen. Jurnalistul Bogdan Comaroni a analizat posibilele motive reale ale refuzului Austriei pentru intrarea României în spațiul Schengen și ale pasivității euroatlantice în fața blocării accesului nostru.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a trezit acum, în al doisprezecelea ceas, că vrea să rezolve odată pentru totdeauna problema legată de intrarea României în spațiul Schengen. Această dorință de a acționa venită brusc și din senin se datorează, cel mai probabil, faptului că guvernanții României au primit garanții din partea liderilor UE, și nu numai, că le vor fi ascultate și îndeplinite interesele, lucru ce ar veni ca o recompensă pentru ‘buna purtare’ de care românii au dat dovadă în ultimii 2-3 ani (în pandemie ș.a.m.d.), după cum a evidențiat Cozmin Gușă. Având în vedere că toți cei care au oferit garanții României acum tac mâlc și nu sar să certe Austria pentru atitudinea față de noi, Cozmin  Gușă a lansat ipoteza în care ar fi posibil să ne fi fost întinsă o cursă.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a adus argumente solide și explicații clare care să facă lumină în chestiunea legată de refuzul vehement și absurd al Austriei. Se pare că există niște legături ascunse între Austria și Rusia, dovedite, printre altele, de vizita cancelarului austriac la Moscova imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, și de faptul că acesta a fost printre primii care au acceptat ca gazul să se plătească în ruble și s-a opus sancțiunilor de orice fel, după cum a dezvăluit Bogdan Comaroni. Scopul acestei alianțe stranii este reprezentat de intenția de a se face un hub de gaze direct în inima Europei, folosindu-se resursele de la Marea Neagră. Acest plan insidios ține de partea geo-economică a problemei.

Dar există și o problemă geopolitică în toată această situație și are legătură cu Republica Moldova. „Eu cred că această tăcere euroatlantică are legătură cu unirea României cu Moldova. Toată sceneta această se joacă pe subsidiarul unirii României cu Moldova. Austria a intrat în scenă imediat după ce Ursula von der Leyen a fost la Chișinău. Atunci, ziarul Timpul din Chișinău a făcut o dezvăluire care spunea că Maia Sandu i-a cerut lui Iohannis unirea cu România, imediat după ce a primit acceptul de pe linia Soros”, a explicat Bogdan Comaroni. Informația a circulat în presă și s-a aflat deja că, în primă fază, Iohannis nu a acceptat această propunere, întocmai pentru că știa că ar provoca astfel o respingere totală din partea UE în problema intrării în Schengen. Dar, același ziar a revenit asupra informației și a anunțat că Iohannis s-a răzgândit și că propunerea ar fi fost acceptată atât de el, cât și de mai marii UE.

Bogdan Comaroni este de părere că, dacă anul viitor se va vota împotriva intrării României în Schengen (scenariu ce este foarte probabil), atunci anul viitor va fi dedicat unirii României cu Moldova. „Așadar se pregătește un proiect mai larg care ar fi pus în dificultate de către statutul Schengen al României căpătat anul ăsta. Acest proiect mai larg este RO+MD=RO, adică salvarea statului aproape eșuat numit Moldova prin unirea cu România, extinderea alianței NATO de pre Prut pe Nistru”, a rezumat Cozmin Gușă ipoteza lansată de către Bogdan Comaroni. Neintrarea României în Schengen convine și Rusiei, dar și Austriei. Pe de-o parte, mișcarea Austriei avantajează NATO-ul european, pentru că îl extinde până la Nistru. Pe de altă parte, este și un joc anti-american, pentru că oferă un avantaj foarte mare Rusiei, a concluzionat Cozmin Gușă, făcând astfel sinteza întregii discuții cu jurnalistul Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu