Golden Hour cu Jessie: Întrebat dacă i-ar fi frică să fie bunic, Dan Bittman a spus că „Să fii bunic nu e doar normal, este o binecuvântare!”

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, îndrăgitul artist Dan Bittman a vorbit despre noile sale proiecte, le-a oferit un motiv de bucurie fanilor, anunțând lansarea unui nou album marca Holograf, a vorbit despre industria muzicală din România și a dezbătut pe scurt problemele cu care se confruntă societatea noastră. Nu în ultimul rând, întrebat dacă i-ar fi teamă să devină bunic, Dan Bittman a oferit o lecție de normalitate venită ca o gură de aer proaspăt în aceste vremuri tulburi și pline de dezechilibru.  

Despre colaborarea Holograf – Arsenium

Trupa Holograf, a cărei solist îndrăgit de public este Dan Bittman, a lansat o nouă piesă în colaborare cu artistul moldovean Arsenium, cunoscut încă de pe vremea când cânta alături de O-zone. Dan Bittman a mărturisit că s-a bucurat să scoată o nouă piesă alături de Arsenium, pe care l-a catalogat ca fiind un artist de talie mondială deja, cu o voce foarte puternică și cu un talent desăvârșit. Deși piesa e lansată de doar două săptămâni, ea se bucură deja de un milion de vizualizări. Cu toate acestea, Dan Bittman a spus că adevărata bătălie se dă pe radio.

Bătălie pe viață și pe moarte pentru a fi difuzat la radio

Deja este bine cunoscut faptul că, din păcate, în România sunt promovați artiști apăruți peste noapte pe posturile de radio și de televiziune, în timp ce adevărații artiști sunt umbriți și stau la mila radiourilor, așteptând să fie băgați în seamă.

„Sunt câțiva producători în România care și-au impus numai artiștii lor pe radiouri. Marea majoritate a artiștilor pe care îi auzim astăzi sunt arondați unor label-uri. Aceste label-uri normal că își pun doar artiștii lor în față și atunci este foarte greu să mai intri cu piese dacă nu ești ’al cuiva’ sau dacă nu ai semnat cu o casă de discuri mai cunoscută. Eu spun că ar mai trebui relaxată puțin piața, adică ar trebui să aibă loc și alte genuri muzicale”, a punctat Dan Bittman, arătând astfel că există o lipsă de corectitudine în ziua de astăzi și un fenomen de concurență neloială care a acaparat industria muzicală din România.

În plus față de asta, artistul a scos la iveală un detaliu mai puțin cunoscut. Se pare că există o anumită împărțire pe procente a pieselor românești și a pieselor străine care ajung să fie difuzate pe posturile de radio. „Raportul de muzică românească față de muzica străină nu e unul just, din păcate”, a afirmat Dan Bittman, justificând problemele care și-au făcut loc de-a lungul timpului în industria muzicală românească prin faptul că nu a existat o unitate a artiștilor care să lupte împreună pentru a le fi respectate drepturile și, de asemenea, prin faptul că lumea se grăbește și există această tendință și dorință de a ajunge la rezultate într-un timp cât mai scurt.

Nou album Holograf după o pauză îndelungată de 5 ani!

Dan Bittman a anunțat în exclusivitate pentru Radio Gold FM, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, că trupa Holograf urmează să înregistreze și să lanseze un album cu piese noi după o pauză de 5 ani! Pe lângă asta, trupa va organiza un spectacol la Sala Palatului în luna februarie, prilej cu care și-a propus să lanseze noul album Holograf.

Cum a fost anul 2022 pentru artistul Dan Bittman?

Dan Bittman a mărturisit că s-a bucurat, odată cu mulți alți artiști, că s-a revenit la o oarecare normalitate și că lumea s-a mai potolit cu propaganda Covid și cu panica exagerată. Așadar, a fost un an benefic pentru artiști, pentru că și-au putut recăpăta viața pe scenă, au putut lua din nou contact cu publicul și le-a fost îngăduit să-și facă meseria de suflet.

Cu toate acestea, artistul a subliniat totuși că România a fost batjocorită, în special în ultima perioadă, prin prisma șantajului legat de intrarea în Schengen. „Din păcate, nu avem negociatori adevărați, nu avem oameni care să aibă puterea de a negocia; ei nu-și văd decât interesele proprii. Trebuie să apară și oameni care să știe să zică NU’! Îi doresc României să aibă lideri adevărați!”, a declarat Dan Bittman în cadrul emisiunii. Artistul a menționat că salvarea românilor este educația corespunzătoare în toate domeniile.

Statutul femeii în România

Dan Bittman este de părere că femeia, în România, încă mai are de suferit și de luptat pentru drepturile sale. Femeile ar trebui tratate în mod egal și în mod corect. „Noi, în general, ar trebui să fim mult mai atenți cu femeile din România, pentru că de multe ori ele au de suportat anumite gesturi sau comportamente urâte pentru a ajunge într-un post sau chiar se confruntă cu faptul că bărbații sunt invidioși pe femeile deștepte și puternice”, a conchis Dan Bittman, invitând oamenii să aibă o atitudine echilibrată, adică să nu facă din țânțar armăsar, dar nici să ignore problemele reale care există în societatea noastră.

Îi e frică lui Dan Bittman să devină bunic?

Fanii îndrăgitului artist sunt la curent cu faptul că acesta are 3 fii, Alexandru, Patrick și Mark Nicolas, dintre care doi sunt chiar majori și pășesc cu pași repezi spre o maturitate veritabilă. Își dorește Dan Bittman nepoți? „Sigur că da! Sunt lucruri firești, viața are cursul ei. Cu toții cred că trecem prin asta și le doresc tuturor să înțeleagă ce înseamnă să fii părinte”,  a declarat Dan Bittman.

Se pare că artistul este complet la polul opus față de Delia, care ne îndeamnă să nu facem copii că și-așa suntem prea mulți pe planetă. „Ni se tot spune că suntem prea mulți pe Pământ, că am ajuns la 8 miliarde. Când eram pe la 7 miliarde s-a făcut o statistică și cineva a întrebat: păi voi știți ce înseamnă 7 miliarde de oameni? Dacă i-am pune unul lângă altul, 7 miliarde de oameni ar intra într-un triunghi cu latura de 65 km. Deci imaginați-vă un triunghi de la București la Ploiești și de acolo până la Pitești, ceva de genul acesta. Toată populația lumii ar încăpea în acest triunghi. Hai să nu ne mai gândim că suntem prea mulți, că poate nu-i acolo problema”, a sugerat Dan Bittman la sfârșitul emisiunii.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu