Apatia lui Iohannis e contagioasă! Schmidt și Hurezeanu molipsiți în problema întrării României în Schengen

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre ultimele evaluări legate de intrarea în Schengen a României, în condițiile opoziției Austriei.

„Sunt mai multe ipoteze legat de Austria care merg de la pretențiile lor în plus, până la o anumită filieră rusă, care e foarte puternică la Viena și a fost puternică dintotdeauna în ultimii 70 de ani, care i-ar forța pe austrieci, care nu sunt membri NATO, să joace împotriva României, până la organizația Soros căreia nu-i pică bine dacă se pune o frontieră foarte solidă de tip Schengen pe Prut, pentru că atunci nu mai poate să beneficieze de anumite avantaje pe care astăzi Moldova le are în relaționarea cu România, până la o șmecherie de-a lui Klaus Iohannis care ar vrea să pară salvator în ultimul moment, declarând că el l-a convins pe cancelarul Austriei să renunțe la toate pretențiile și să apară atunci în cadru și Michael Schmidt și Emil Hurezeanu”, a rezumat Cozmin Gușă ultimele ipoteze pe care le-au avansat specialiștii și jurnaliștii în ultima perioadă cu privire la situația problematică a intrării României în spațiul Schengen.

Discuția pe marginea acestui subiect deosebit de important pentru România a pornit de la faptul că jurnalistul Marius Ghilezan a fost provocat să-și expună propriile păreri asupra întregii situații. Care dintre ipoteze stă în picioare și care va fi, în definitiv, deznodământul? „Rareș Bogdan a spus că el este foarte optimist și a anunțat deja această variantă de la Salonic unde se întâlnește PPE și că domnul Klaus Iohannis îl va convinge în timpul întâlnirii pe Karl Nehammer, cancelarul Austriei, să susțină cauza României pentru Consiliul JAO din data de 8 decembrie”, a dezvăluit Marius Ghilezan.

Totuși, cine-i Austria asta atât de invincibilă de nimeni nici nu crâcnește în fața ei?

Marius Ghilezan a explicat că „Olanda, Austria și Suedia sunt sub papucul hegemonului” și că ar trebui să se negocieze cu Antony Blinken, care controlează rețeaua acoperiților din Europa. Austria a suferit multiple înfrângeri de-a lungul istoriei, atât în primul, cât și în al doilea Război Mondial, și a reușit să renască din propria-i cenușă prin sprijinul oferit de americani. Așadar, cu problema intrării noastre în Schengen trebuie mers la atotputernicul partener strategic.

„Contribuim cel puțin cu 15-20 de miliarde de euro la PIB-ul Austriei. Am putea să punem aceste companii în dificultate dacă tot ni se pun și nouă bețe în roate”, a subliniat Cozmin Gușă. Problema scoasă în evidență atât de Marius Ghilezan, cât și de Cozmin Gușă este că Emil Hurezeanu și Michael Schmidt, prieteni apropiați ai președintelui Klaus Iohannis, deși au o mare influență și o mare importanță în Austria, nu iau măsuri, nu susțin nicio revoltă în presă, ci doar privesc pasivi cum românii sunt umiliți de austrieci. De ce? Numai ei știu…

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu