H.D. Hartmann: Mulți medici au un comportament aberant, în loc sa rezolve problemele grave ale pacienților, ne dau lecții

Autor: Oana-Medeea Groza

Cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat asupra abuzurilor din domeniul medical, fiind scoase la iveală fel de fel de cazuri în care medici consacrați nu au fost în stare să dea un diagnostic corect, dar în schimb criticau pacienții aflați în agonie.

Deși mereu avem tendința de a critica, pe bună dreptate, spitalele și instituțiile din România, realitatea este că se moare pe capete și în spitalele din străinătate, pentru că medicii sunt dezinteresați și aleg să interacționeze cu oamenii suferinzi dintr-o postură de superioritate. Așa se întâmplă și în Canada, și în SUA, și în multe alte țări care se pretind a fi civilizate, ca să nu mai spunem de țărișoarele mai sărace.

H.D. Hartamann a mărturisit că nu i s-a întâmplat doar o dată să meargă la medic pentru a se trata de diverse afecțiuni cu manifestări dureroase și a fost întâmpinat de o atitudine mai mult decât neprofesionistă a cadrelor medicale. „Medicul nu este popă! Medicul nu este Dumnezeu! Mă aștept de la medic să vină cu soluții!”, a declarat H.D. Hartmann contrariat și sătul în același timp de comportamentul aberant pe care îl afișează doctorii, ținând lecții de morală și trimițând pacienți suferinzi de hernie gravă la sport. Este absolut inadmisibil să nu existe empatie și mai ales profesionalism într-un astfel de domeniu!

„O scurtă istorie a viitorului” de Jacques Attali

Andrei Gușă a menționat cartea scrisă de Jacques Attali, „O scurtă istorie a viitorului”, în care autorul a înaintat ipoteza unui scenariu de viitor cel puțin straniu. „El zicea că, pe măsură ce ne dezvoltăm economic, agențiile de asigurări vor înlocui statele și atunci vor fi cetățeni de categoria A, de categoria A++ ș.a.m.d., în funcție inclusiv de liberul arbitru, de stilul de viață, de viciile pe care le are fiecare”, a rezumat Andrei Gușă, provocându-și interlocutorul să-și exprime propria viziune asupra acestui univers distopic. „Fără discuție că așa se întâmplă! În Occident s-a ajuns la sclavie cu aceste asigurări!”, a explicat H.D. Hartmann.

Așadar, sistemul medical este foarte defectuos și de mult prea multe ori pacienții care se internează cu probleme mai mult sau mai puțin grave ajung să moară sau să manifeste complicații din cauza malpraxis-ului medicilor. Totodată, s-a generalizat în lume o propagandă totalmente nocivă: să facă toată lumea sală și să ingereze tot felul de substanțe, administrându-le după ureche. Toate aceste comportamente aberante și iraționale de cele mai multe ori duc la consecințe ireversibile și la degradarea sănătății individului.  

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu