Comisia Europeană promovează OFICIAL gândacii drept ‘gustări sănătoase‘

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de luni a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, au fost dezvăluite care sunt „recomandările culinare” ale  Comisiei Europene în materie de gândaci. „Cele trei insecte autorizate pentru consum sunt lăcusta migratoare, greierele de casă și viermii de făină. Comisia Europeană efectiv promovează pe rețelele de socializare insectele”, anunță Iosefina.

„În The Guardian, de exemplu, avem deja un articol cu titlul ‘Dacă vrem să salvăm planeta, viitorul alimentelor sunt insectele‘. E un articol real, deși mi-aș fi dorit să-l deschid și să văd că e pamflet. Sunt ferme de așa ceva. Râdem, glumim, dar ușor, ușor își fac loc în supermarket”, declară jurnalista cu stupoare.

„Există o companie care s-a aliat cu Universitatea de Științe din Singapore și printează la imprimanta 3D insecte pe care le combină cu alge și legume și le vând în magazine. Adică n-ai să mai știi ce mai mănânci: un sfert insectă, un sfert algă, un sfert legumă”, informează Iosefina.

„Forumul Economic Mondial laudă Elveția, prima țară care are astfel de produse în magazine. În general Forumul Economic Mondial promovează fermele de insecte din Finlanda și așa mai departe”, evidențiază tânăra jurnalistă.

Noul combo: gândaci la pachet cu paraziți

„Vă readuc aminte faptul că sunt pline de paraziți aceste vietăți, aceste insecte. Acești paraziți sunt, în proporție destul de mare, de 33%, periculoși pentru oameni. Restul sunt periculoși pentru animale și pot fi transmiși de la animal la om, dar altfel e sănătate pură”, ironizează Iosefina Pascal situația.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu