Andreea Săvulescu: „Nu suntem singuri. Putem lucra împreună pentru vindecare”

Autor: Oana-Medeea Groza

Andreea Săvulescu, psiholog și psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală, a fost invitată în emisiunea „Golden Hour” de joi, moderată de Jessie Baneș. Subiectele aduse în discuție au fost iubirea de sine, dar și o scurtă prezentare a cărții recent publicate de Andreea Săvulescu.

„Depresia este în top 3 boli în lume, din cauză că ne îndepărtăm de noi, ne pierdem contactul cu sinele, învățăm ceea ce ne spun alții că suntem, ce ne spune societatea și ajungem să ne împotmolim în viață și să nu mai știm cine suntem, ce să facem cu noi și cum să depășim obstacolele. Cartea mea, ‘Cine ești cu adevărat‘, tocmai asta prezintă: cum să ne întoarcem la esență, la iubire, și să ne vindecăm”, dezvăluie Andreea Săvulescu pentru Gold FM.

Ce te-a determinat să începi să scrii cărți?

„Scrisul este o terapie și m-a salvat și pe mine. Am simțit nevoia să scriu și am început cu un blog, apoi o carte. La început mi-a fost teamă să mă pun pe mine în aceste cărți, dar să fii autentic este o dovadă de curaj în zilele noastre. Cărțile mele îndeamnă la a fi noi înșine, la a ne arăta așa cum suntem, pentru că astfel îi influențăm și pe ceilalți să o facă”, povestește Andreea Săvulescu.

Cărțile conțin și exerciții terapeutice pe care să le lucreze cititorii?

„Da, se lucrează, în primul rând, prin identificare. Când vezi că și altcineva a trecut prin ce treci și tu se așează niște lucruri în interiorul tău și are loc un proces de normalizare. Dau și exerciții de conectare cu sinele, pentru că este important să învățăm noi să ne iubim înainte să ne iubească ceilalți”, spune Andreea Săvulescu.

Cum putem depăși nefericirea?

„Suntem deconectați și asta ne face să suferim. A fi printre oameni și a te simți singur, faptul că ne simțim judecați, faptul că nu știm să fim blânzi unii cu alții, toate acestea contribuie la tristețea noastră. Suntem obișnuiți cu răul. Trebuie să acceptăm diversitatea și să acceptăm că suntem interconectați. Este important să ne sincronizăm mintea cu inima”, sfătuiește Andreea Săvulescu.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu