Posibilitatea ca statele puternice din UE să acapareze întreaga suveranitate

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Noile măsuri luate de liderii europeni duc la o singură variantă posibilă: federalizarea Uniunii Europene”.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a adus în discuție luni, 9 mai, posibile modificări ale tratatelor care stau la baza Uniunii Europene (UE) pentru a face blocul de state mai eficient. „Una dintre căile acestei reforme este convocarea unei convenţii de revizuire a tratatelor. Este o propunere a Parlamentului European şi eu sunt de acord cu ea” – a transmis Macron.

Liderul Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, susține că este de acord cu aceste modificări aduse tratatelor Uniunii Europene. Acesta găsește benefică eliminarea votului în unanimitate în decizii de maximă importanță. Asta în contextul în care, până acum, fiecare stat avea dreptul de veto, posibilitatea de a se opune unor propuneri venite din partea UE. Totuși, treisprezece ţări din UE, printre care și România, se opun acestor noi reglementări.

„Dacă Ursula von der Leyen ar veni cu propunerea ca România să facă un nou contract cu cei de la Pfizer, știindu-se foarte bine legăturile preșdintelui CE cu această companie farmaceutică, țara noastră nu s-ar mai putea opune. Noi ne aflăm într-o situație extrem de gravă pentru că am cumpărat în jur de șapte-opt doze de vaccin împotriva Covid-19 pe cap de locuitor, în contextul în care majoritatea românilor nu s-au vaccinat” – spune Iosefina Pascal.

Teoria Marii Resetări

Jurnalista GOLD FM aduce în discuție teoriile Guvernului Mondial și a Noii Resetări Mondiale, susținând că deciziile se doresc a veni doar dintr-un singur loc, unde cetățenii nu ar putea interveni. În acest fel, ideea de democrație la nivelul Uniunii Europene ar urma să dispară.

„Se are în vedere federalizarea Uniunii Europene” – observă Iosefina Pascal. „Statele mai mici se vor supune regulilor impuse de țările mai puternice, altfel de ce s-ar scoate dreptul de veto? În multe alte instituții internaționale din care facem parte, printre care Tratatul Nord-Atlantic (NATO n.r.) sau Organizația Națiunilor Unite (ONU n.r) acest drept al fiecărui stat este asigurat”.

Identitatea digital, tot mai aproape

Iosefina Pascal vede o legătură între aceste noi reglementări ale UE și noua propunere a președintelui Franței. La mai puțin de o săptămână de la realegere, Emmanuel Macron a anunțat lansarea identității digitale pentru cetățeni. “Serviciul de garantare a identității digitale” (SGIN) este un proiect al guvernului francez de a crea o aplicație mobilă care le va permite cetățenilor francezi să își acceseze actul de identitate în format digital.

SGIN a adus pe urma sa critici regimului lui Macron. Există îngrijorarea conform căreia guvernele occidentale ar urma să folosească acest sistem pentru a introduce un sistem de credit social. De exemplu, În Italia, se va lansa o nouă aplicație, “Smart Citizen Wallet”, care va recompensa unii cetățeni pentru “comportamente virtuoase” folosind un sistem de puncte.

„Iar odată cu Franța, ușor-ușor, se va ajunge ca întreaga Uniune Europeană să adopte acest mecanism” – a adăugat jurnalista. „Toate aceste noi măsuri se traduc prin renunțarea la suveranitate”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu